Úvod
Plody jeřábu, lidově nazývané jeřabiny, jsou plné vitaminu C. Obsahují dále organické kyseliny, třísloviny, antokyany, silice, flavonoidy a také látky podobné ženským hormonům. Plody jeřábu ptačího se uplatňují v gastronomii (marmelády, sirupy, koření). Jeřabiny se nekonzumují čerstvé, protože mohou vyvolat lehké otravy. Sušením nebo vařením jejich toxicita mizí. Okrasný strom jeřáb ptačí často zdobí naše zahrady. Jeřáb ptačí příznivě působí je při zvýšené námaze a stresu, na celkové osvěžení těla a podporuje naši imunitu.
Dávkování
Užívejte 2–3 x denně 1–2 ml (15–30 kapek) alespoň měsíc a poté na 14 dní vysaďte. Neužívejte současně s léky na ředění krve.
Složení
30–60 mg extraktu jeřábu, 5–10 mg vitamin C v jedné dávce (1-2 ml).
Voda, jemný líh (obsah lihu je minimálně 35 obj. % alk.), Jeřáb ptačí (Sorbus Aucuparia) standardizovaný extrakt - 3 g / 100 ml, vitamín C (kyselina L-askorbová).
Upozornění
Není vhodné pro děti do tří let, těhotné a kojící ženy. Ukládejte mimo dosah dětí! Nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.