Úvod
Přirozeně bezlepková potravina, která obsahuje řadu vitaminů, minerálních látek a vlákninu. Je zdrojem bílkovin a výjimečná obsahem rutinu. Pohanka přispívá normální činnosti kardiovaskulárního systému. Původní domovinou této nepravé obilniny je střední Asie. K nám se historicky dostala v období nájezdů Tatarů, čili pohanů, za což vděčí svému jménu.
Hlavní vlastnosti:
- vhodná k přípravě sladkých i slaných kaší
- pohankovou mouku lze přidat do dezertů i domácího chleba
- přirozeně bezlepková potravina
Složení
Pohanka loupaná.
Použití
Pohanku přeberte a propláchněte ve vodě. Vložte do hrnce s osolenou vodou. Voda by měla sahat cca 3 centimetry nad pohanku. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 10-15 minut, dokud pohanka nezměkne Po uvaření nechte pod pokličkou ještě asi 5 minut odpočinout.
Upozornění
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.